1 min

De iPhone wordt vanaf nu officieel meer gebruikt dan een Windows Mobile-toestel. Dat blijkt althans uit cijfers van onderzoeksbureau comScore. Voor de eerste keer komt de iPhone boven Windows Mobile uit, wat alledaags gebruik betreft.

Al langer wordt de iPhone meer verkocht dan Windows Mobile-toestellen, maar nu gebruiken dus ook meer mensen een iPhone dan een Windows Mobile-toestel. Met negen miljoen iPhone-gebruikers en iets meer dan zeven miljoen Windows Mobile-gebruikers is de iPhone dus toch populairder in de USA.

Verder blijkt uit het onderzoek dat ongeveer 36 miljoen Amerikanen een smartphone gebruiken en ongeveer 196 miljoen Amerikanen gebruiken nog een ‘normaal’ mobieltje, ofwel een GSM. Het meest gebruikte smartphone-type blijft toch een BlackBerry in de VS, de smartphone wordt hier namelijk ontzettend veel gebruikt. Vooralsnog blijven Symbian en Android een beetje achter, die hebben zelfs minder dan Palm heeft.


De iPhone werd al eerder meer verkocht dan Windows Mobile. Daarnaast zijn de iPhone-gebruikers verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het mobiele dataverkeer. Dat is niet zo gek, de iPhone synchroniseert zich namelijk, net als Android, constant met het internet.