1 min

Het lijkt Mozilla niet meer te gaan lukken om Firefox 3.6 nog dit jaar uit te brengen. In plaats van de Release Candidate is vorige week de vijfde bètaversie van Firefox 3.6 uitgekomen.

De Release Candidate is een laatste testversie voordat de definitieve versie van een programma uitkomt. Op dit moment zitten er nog zo veel fouten in de programmeercode dat Firefox 3.6 nog in de testfase zit. Op 14 december werd er nog gedacht dat de Release Candidate in die week zou uitkomen, wat nu 2010 wordt.

In september dacht Mozilla nog dat de introductie van Firefox 3.6 begin november zou plaatsvinden, waar in oktober al het eind van het jaar van werd gemaakt.

De vijfde bètaversie van Firefox bevat bijna 130 correcties ten opzichte van de vierde bètaversie. Inmiddels is de vijfde bètaversie van Firefox 3.6 al door 600.000 personen gedownload.

Volgens het laatste bulletin van Mozilla moeten de ontwikkelaars van Firefox nu nog maar acht patches aanbrengen. Verder moet TraceMonkey nog worden toegevoegd. TraceMonkey is een just-in-time compiler voor de Javascript-engine van Firefox.