1 min

Tags in dit artikel

, ,

De T-Mobile G1 krijgt toch een Android 2.0-update, zo stelt de Android-website AndroidSPIN althans. Volgens hen is het nieuws ook al bevestigt door Google en T-Mobile.

Lange tijd was het onduidelijk of de allereerste Android-telefoon, die afkomstig was van HTC, nu wel of geen update zou krijgen naar Android 2.0. Volgens vele is het interne ROM-geheugen te weinig om de Android-update te kunnen draaien. De verdere specificaties liggen ongeveer gelijk met andere Android-telefoons, dus het probleem zou hem echt in het opslaggeheugen liggen.

Volgens diverse websites waren hier al problemen mee toen Android 1.5 uitkwam en dat zou ook meteen de reden zijn geweest dat de Text-to-Speech-librarie los in de marketplace werd aangeboden. Dan werd het totale diskgebruik van Android zelf namelijk kleiner.


AndroidSPIN stelt nu dat de problemen bij Android 2.0 en 2.1 ook opgelost zijn en dat de Over The Air (OTA)-updates reeds klaar staan. Wanneer ze echt doorgezet gaan worden naar de toestellen is nog niet duidelijk, maar dat ze eraan zitten te komen is volgens AndroidSPIN inmiddels bevestigt.

De andere Android-telefoons, die niet ‘With Google’ dragen, zullen de update wellicht krijgen van hun fabrikant. HTC heeft al bevestigt dat de HTC Hero een Android 2.0-update zal krijgen. Hoe het zit met de Android-telefoons van Samsung is momenteel nog niet duidelijk.