1 min

HTC Rusland heeft laten weten dat de HD2, het nieuwe vlaggenschiptoestel van HTC, ook uitgerust gaat worden met Windows Mobile 7, die voor maart volgend jaar gepland staat.

Dat berichtte Engadget gisteren althans, op basis van een Twitter-bericht afkomstig van HTC Rusland. Dat bericht stelt dat de HD2 de enige Windows Mobile 6.5-telefoon is die ook Windows Mobile 7 krijgt. Dat kan opgemaakt worden uit de Russische tweet van HTC.

HTC heeft de tweet echter alweer offline gehaald, maar de screenshots zijn nog beschikbaar. De Diamond 2, de Touch Pro2 en de Touch2 zullen in ieder geval nog bij Windows Mobile 6.5 blijven, volgens die tweet. Windows Mobile 6.5 moet op wat goedkopere smartphones gaan draaien vanaf het moment dat Windows Mobile 7 uitkomt. Windows Mobile 7 moet dan op de high-end-smartphones terecht komen. Of dit overigens precies zo doorgaat is nog niet bevestigt door Microsoft.


Windows Mobile 7 heeft zich te bewijzen. Microsoft zit de laatste tijd in zwaar weer met hun Windows Mobile-reeks. Microsoft heeft met de huidige zesde serie van hun mobiele besturingssysteem verzuimt te innoveren, waardoor de concurrentie nu voorloopt op Windows Mobile. Windows Mobile 7, die gepland staat voor maart volgend jaar, moet dit toch goed gaan maken.