1 min

Tags in dit artikel

, ,

AndroidGuys heeft gisteren bericht dat HTC zou werken aan een dual-screen Android-device. Het dual-screen Android-device zou dan moeten functioneren met twee schermen en hier wordt dus softwarematig nog aangewerkt. Standaard heeft Android hier namelijk geen ondersteuning voor.

Dat blijkt tenminste uit een status-update op de LinkedIn-pagina van een HTC-software-engineer. Die laat weten dat hij werkt aan een software-matige uitbreiding op Android die ervoor moet zorgen dat er twee schermen aangestuurd kunnen worden door het platform. Dan zou Android dus ook tablets of andere internet-devices aan kunnen sturen die twee schermen kunnen gebruiken, zoals e-Books.

Wat er mee bedoelt wordt en waarom HTC hieraan werkt blijft voorlopig nog giswerk. Er is namelijk nog niets bevestigt door HTC zelf en het enige bekende aanknopingspunt is de LinkedIn-pagina van een HTC-medewerker. De roadmap voor 2010 is alwel onthuld van HTC, maar hier staat niets over eventuele toestellen met twee schermen of dergelijk. Dat betekent ook niet alles: er komen ook toestellen uit die niet op de roadmap staan, zo leert de ervaring.