1 min

Ondanks dat Linux en OpenOffice.org erg populaire producten zijn, zien weinig mensen ze als serieuze concurrenten voor Microsoft. Toch lijkt het erop dat Microsoft dat anders ziet, als we één van hun personeelsadvertenties bekijken.

Een vrijwilliger die meewerkt aan de opensourcekantoorsuite van OpenOffice.org vond deze opmerkelijke advertentie op de Microsoft Careers-site. Zo blijkt Microsoft op zoek te zijn naar een leidinggevende functionaris voor hun Linux en OpenOffice Compete Lead. Dit is een team dat onderdeel is van de Commercial Software Initiative Lead. Dit is een bedrijfsonderdeel dat als doel heeft om het marktaandeel van Linux en OpenOffice.org te verminderen.

Het lijkt er op dat Microsoft deze afdeling serieus neemt. Zo is er nu al een team van dertien mensen actief, dat samen met de nieuwe directeur moet gaan strijden tegen Linux en OpenOffice.org. Binnen Microsoft hebben de activiteiten ook de aandacht van de mensen met hogere functies. Zo bemoeit Steve Ballmer zich er ook mee.

De volledige advertentie is hier te bekijken.