2min

Een dag voor de officiële aankondiging heeft Steve Ballmer van Microsoft de Amerikaanse prijzen van Office 2010 bekend gemaakt. Daarnaast heeft hij ook aangegeven welke versies van Office er gaan uitkomen en dat ze in juni zullen uitkomen.

Het is naast de aanschaf van een cd ook mogelijk om alleen een licentie te kopen en de software te downloaden. De cd-versie mag echter op twee pc’s worden geïnstalleerd. Als je alleen de sleutel aanschaft ben je uiteraard wel goedkoper uit, bij de Office Home en Student-versie scheelt het 30 dollar. Er komt ook een Office Professional Academic versie die alleen gekocht mag worden door mensen die studeren en/of werken bij een academische instelling.

Office 2010 zal in de volgende vier varianten worden verkocht:

  • Office Home and Student;
  • Office Home and Business;
  • Office Professional;
  • Office Professional Academic.

Versie Office Home and Student Office Home and Business Office Professional Office Professional Academic
Word Ja Ja Ja Ja
Excel Ja Ja Ja Ja
Powerpoint Ja Ja Ja Ja
OneNote Ja Ja Ja Ja
Outlook Nee Ja Ja Ja
Publisher Nee Nee Ja Ja
Access Nee Nee Ja Ja
Cd-versie 149 dollar 279 dollar 499 dollar 99 dollar
Licentiesleutel 119 dollar 199 dollar 349 dollar n.v.t.

Alle versies bevatten ook de nieuwe Office webtoepassingen waar velen hoge verwachtingen van hebben. Veel kopers van een nieuwe pc zullen de gratis probeerversie van Office op hun computer aantreffen en hebben een mogelijkheid deze te activeren door een losse licentiesleutel aan te schaffen. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar de verwachting is dat de prijzen gelijk zijn als de Amerikaanse, maar dan in euro’s.