1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

3d is de toekomst. Of het nu gaat om films in de bioscoop of thuis, gamen of tv. Nu heeft Sony op de CES in Las Vegas bekendgemaakt te werken aan een 3d tv-netwerk.

Discovery Communications, bekend van onder andere Discovery Channel en Animal Planet en Sony en IMAX schijnen de krachten gebundeld te hebben om een 3d-tv-netwerk op de been te krijgen. Het plan is om 3d-ervaringen in huiselijke omgeving te krijgen, en dit van hoge kwaliteit. Het netwerk zou in de Verenigde Staten moeten beginnen en later overwaaien naar andere gebieden.

De genres liggen op alle gebieden, met kanalen over bijvoorbeeld natuurgeschiedenis, het heelal, expedities, avontuur, onderzoek, wetenschap en technologie, films en kinderprogramma’s. Sony’s Howard Stringer zei dat "Sony het enige bedrijf is met vakkennis op ieder gebied van de 3d-ontwikkelingsprocedure. Voor ons is het duidelijk dat gebruikers naar steeds betere entertainmentervaringen zullen wisselen. Samen zijn we vastbesloten de grootste aanbieder voor deze ervaring ter wereld te worden".

Discovery communications zal met ervaring in de industrie zorgen voor een goede start. Ook zullen alle licenties van het netwerk, zoals van bijvoorbeeld Discovery Channel beschikbaar zijn voor het 3d netwerk.


Meer informatie is hier te vinden.