2min

Tags in dit artikel

, , ,

H55- en H57-moederborden worden bij elke moederbordfabrikant geïntroduceerd, de één na de andere en EVGA is daar geen uitzondering op. EVGA lanceert twee H55-borden en vooralsnog één bord op het H57-platform.

Te beginnen bij de EVGA H55V-E630. Dit bord stamt af uit EVGA’s Value series. Dit bord wordt gefabriceerd op het micro-ATX-formaat.
Qua videoaansluitingen zit het bij dit bord wel goed, we zien onder andere VGA, DVI en HDMI. Alleen DisplayPort moeten we bij dit bord missen. Verder zien we 12x USB2.0, waarvan er vier op het I/O-panel te vinden zijn en acht onboard. Uiteraard zien we gigabit ethernet en achtkanaals audio. Intern zien we zes SATA2-aansluitingen en vinden we vier DDR3-geheugensloten die maximaal 16 GB aan RAM-geheugen ondersteunen. Bij dit Micro-ATX bord zien we slechts één PCI-Express x16-slot.

Het EVGA H55V bord

Een tikkeltje duurder is de EVGA’s H55-E635. Dit wat luxer uitgeruste bord beschikt over VGA-, DVI- én DisplayPort-aansluitingen.
Ook hier in totaal twaalf USB2.0-poorten, maar dit keer acht op het I/O-panel en vier onboard. Verder heeft dit bord ook de beschikking over gigabit ethernet en achtkanaals audio, helaas niet via SPDif. Intern vinden we acht SATA2-aansluitingen en twee PCI-Express-sloten. Dit bord heeft de beschikking over 6+1+1 fasen, zes voor de CPU, één voor het geheugen en één voor de PCH.

Verder zien we dat de uitrusting ook wat luxer is bij dit bord. We zien een grote heatsink op de stroomvoorziening en solid state capacitors. Ook heeft dit bord de beschikking over alle overklokfeatures zoals we deze van EVGA kennen.

Het EVGA H55 bord

Het H57-E637-bord is vergelijkbaar met EVGA’s H55-E635 hierboven, maar dan op het H57-platform gebaseerd. Dat houdt in dat er in totaal veertien USB2.0-poorten beschikbaar zijn, twee meer dan bij de H55. Ook heeft het H57-bord de beschikking over RAID-functionaliteit. Voor de rest is het bord vrijwel identiek aan zijn H55-broer. We vinden alleen een overklokknop, EVGA’s Dummy OC. Hiermee kun je door middel van een druk op de knop overklokken.

EVGA’s H57 bord