1 min

Tags in dit artikel

,

Exact een jaar geleden berichten we over het EEE Keyboard. We hadden toen de foute verwachting dat deze binnen een maand op de markt zou komen. Asus heeft nu aangegeven dat deze in februari beschikbaar komt.


Voor wie nog nooit van het EEE keyboard gehoord heeft, zal ik het even uitleggen. Het Asus EEE keyboard is een toetsenbord met geïntegreerde Intel Atom N270 CPU, die de beschikking heeft over 1GB DDR2-geheugen.
Aan de rechterkant zien we een 5-Inch groot touchscreen, met een resolutie van 800×480 pixels. Voor opslag kan er gekozen worden voor een 32- of 64 GB SSD. Het besturingssysteem wordt Windows XP en de accuduur word rond de vier uur. Helaas heeft Asus de achterkant van het toetsenbord niet laten zien, maar heeft wel bekendgemaakt dat het toetsenbord een HDMI-uitgang zal meekrijgen.


Ook 1080p content afspelen en uitsturen via HDMI wordt met dit keyboard mogelijk omdat het toetsenbord is uitgerust met een Broadcom HD chip. Zogezegd komt het toetsenbord volgende maand op de markt, voor een adviesprijs van 500 dollar.