2min

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat de release van de nieuwe motion controller voor de PlayStation 3 uitgesteld is naar de herfst dit jaar. De oorspronkelijke planning was dat de motion controller met de lente dit jaar al uit zou komen.

De nieuwe controller, die op het moment nog geen naam heeft gekregen, zal in de herfst van 2010 naar Japan, Noord-Amerika en Europa komen. Als we Sony moeten geloven gaat de motion controller samenwerken met de nieuwe PlayStation Eye 2 camera. Zo zegt Sony, "Het leest natuurlijke en intuïtieve bewegingen van de hand waardoor er een geheel nieuwe entertainment-ervaring zal ontstaan op de PlayStation 3".

Volgens Sony is het de bedoeling dat de motion controller, naast de bestaande Dual Shock-controller als standaard besturing voor de PlayStation 3 wordt gezien. Zo vertelt president Kaz Hirai, "We hebben ervoor gekozen om de motion controller in de herfst van 2010 uit te brengen zodat er dan ook een betere line-up hebben aan software.".

Verder vertelt president Kaz Hirai, "We zullen blijven werken aan onze portfolio om aantrekkelijke games te maken voor de motion controller". Ook vertelt hij hierover verder, "Niet alleen van SCE Worldwide Studios maar ook gaan we nauw samenwerken met third party uitgevers en ontwikkelaars om samen te gaan werken. We kijken er ook naar uit om de software line-up bekend te gaan maken en hiermee de PlayStation 3 als ultiem entertainment platform neer te zetten".

Sony kondigde hun nieuwste motion controller aan tijdens de E3 van 2009 maar heeft tot dit moment nog geen naam bekendgemaakt. Gisteren gingen er wel geruchten rond waaruit bleek dat de motion controller ‘Arc’ zou gaan heten. Toch gingen er voor deze geruchten ook al namen rond als Wand, Sphere en Gem.