2min

Tags in dit artikel

, ,

Volgende week is er weer een jaarlijks hoogtepunt op het gebied van telecom. Dan is er namelijk weer een Mobile World Conference, zoals elk jaar ook dit jaar weer in Barcelona. Grote fabrikanten onthullen daar nieuwe toestellen. De geruchtenmolen is dus alweer op volle gang: dit keer is het de beurt aan een HTC-toestel met Android 2.1

Er zijn namelijk foto’s en een video uitgelekt van de HTC Incredible, zoals deze genoemd wordt. Of dit toestel ook in Nederland gaat verschijnen is vooralsnog niet duidelijk, het is namelijk alleen nog maar zeker dat er een CDMA-versie van het toestel is. Een GSM-versie is nog niet uitgelekt. PocketInfo kreeg filmpjes en foto’s van het toestel onder ogen.

Het toestel is voorzien van Android 2.1, dat aangestuurd wordt door een 1 GHz-snapdragon processor en 256 MB-werkgeheugen. Over de ROM is weinig bekend, maar HTC kennende is dit niet hoog. In plaats van een trackball, zoals nu erg populair is op Android-smartphones van HTC, lijkt hier een optisch trackpad op te zitten.

Op de foto’s en op de video is te zien dat de telefoon uit gaat komen via het Verizon-netwerk, waardoor er dus geconcludeerd kan worden dat het om een CDMA-versie gaat. De telefoon zal een scherm krijgen dat waarschijnlijk 3,7" groot is. Toch behoort 3,5" ook nog tot de mogelijkheden.


Er komt volgende week waarschijnlijk ook een andere HTC Android-phone. Deze telefoon, die de HTC Bravo gaat heten, gaat waarschijnlijk een HTC HD2-variant worden, maar dan met Android. Dat HTC volgende week nieuwe toestellen aan gaat kondigen is zo goed als zeker, de geschiedenis leert dat iedere grote fabrikant op MWC toestellen aankondigt. Mobile Cowboy Ron Smeets geeft aan dat de HTC Incredible nog wel eens een Amerikaanse versie van de HTC Bravo kan worden.