2min

Tags in dit artikel

, , ,

China heeft de, naar eigen zeggen, grootste hackers-website van het internet offline gehaald. Tegelijk met de offline-haling heeft de Chinese overheid drie leden van de website laten oppakken.

De website, Black Hawk Safety Net genaamd, deelt informatie over hoe men het beste en het effectiefste kan hacken. De bijbehorende software kan men kopen en op die manier meteen aan de slag. Lid worden van de community was ook mogelijk.

China past nu een beetje op haar tellen. Google heeft namelijk gedreigd China te verlaten, de internetgigant deed deze uitspraken nadat duidelijk werd dat de Chinese overheid wellicht geholpen had bij een hackpoging, gericht op Google. De bewuste hackpoging richtte zich op Gmail en ontvreemdde accountgegevens van leden. Er zijn een hoop leden gedupeerd. Google heeft kort daarna maatregelen genomen, die los staan van de hackpoging volgens Google. Zo is een HTTPS-verbinding nu standaard ingeschakeld. De Chinese overheid ontkent tot nu toe elke betrokkenheid.

De website is in november al offline gehaald en de drie leden zijn ook al in november opgepakt. Waarom het nieuws nu pas naar buiten wordt gebracht is niet duidelijk. De Chinese overheid maakte het namelijk afgelopen maandag pas bekend.

In China is hacken een vrij populaire bezigheid. Amerikaanse veiligheidsexpert James Mulvenon zei in 2008 dat Wuhan een erg populair thuis is voor hackers en crackers. Doordat de hackers professioneel gecoördineerd worden, diverse IP-adressen gebruiken en surfen onder proxy’s is het lastig om ze te pakken.