Abonneer je gratis op Techzine!

De Sony Ericsson XPERIA X10, het eerste Android-toestel van Sony-Ericsson, zal later nog updates krijgen. Het nieuwe toestel ligt nog niet in de winkel, maar Sony Ericsson is alvast begonnen met actieve marketing van het toestel.

De X10 is namelijk een van de toestellen waar Sony Ericsson hoge verwachtingen van heeft. De nieuwe smartphone, die standaard op Android 1.6 met aangepaste interface draait, zal waarschijnlijk in maart op de markt komen. Android 1.6 is echter alwel achterhaald, tegen de tijd dat Sony Ericsson de X10 gelanceerd heeft zal HTC de Android 2.1-update voor de HTC Hero ook gelanceerd hebben.

Dat is toch concurrentie die Sony Ericsson in de nek zal voelen hijgen. Toch is de joint-venture niet bang. Volgens Sony Ericsson zorgt de krachtige hardware, zo is er een 1 Ghz-processor en een 4 inch-scherm ingebouwd, in combinatie met de alternatieve interface ervoor dat de X10 het beste Android-toestel tot nu toe wordt. Sony Ericsson levert twee applicaties mee, een waarmee media beheert kan worden en de ander om sociale netwerken te integreren met het toestel. Op die manier moet de Sony Ericsson XPERIA X10 een succes worden.

Sony Ericsson heeft laten weten dat ze updates gaan aanbieden voor het toestel. Hoe zich dat precies vorm gaat geven, wil het bedrijf nog niet zeggen. Het bedrijf kiest ervoor om in ieder geval de interface te behouden en deze over te zetten naar de nieuwe Android-versie. Dan duurt het ontwikkelen wel wat langer, maar blijft de kracht van de Sony Ericsson XPERIA X10 bewaart, zo stelt Sony Ericsson.

De XPERIA X10 komt in maart op de markt en zal standaard voorzien zijn van Android 1.6. De XPERIA X10 is met zijn specificaties een van de snellere en krachtigere Android-telefoons.