1 min

Tags in dit artikel

,

Youtube, de immens populaire videowebsite, heeft er sinds gisteren een nieuwe feature genaamd ‘safety mode’ bij. Safety mode, welke aangezet kan worden aan de onderkant van elke videopagina, zorgt ervoor dat aanstootgevende filmpjes waarin bijvoorbeeld geweld en / of naakt in voorkomen niet bekeken kunnen worden.

Er is geen Youtube-account vereist voor het gebruik van de functie. Door in te loggen bestaat wel de mogelijkheid om de safety mode te vergrendelen, hierdoor zal deze, ook na het uitloggen niet uit te schakelen zijn en kan alleen uitgezet worden door in te loggen.

Als safety mode aan staat zijn alle ‘comments’ standaard verborgen. Je kunt er voor kiezen deze te bekijken, maar ongewenste woorden zullen vervangen zijn door asteriksen(*). Ook als iemand je een link stuurt naar een filmpje zal deze, wanneer als ongewenst beschouwt, niet bekeken kunnen worden zonder de filter uit te schakelen. Hetzelfde geldt voor de zoekfunctie, gerelateerde video’s en afspeellijsten.

Volgens Youtube is de filter niet 100% accuraat, Youtube geeft aan dat er hard gewerkt wordt aan verbeteringen van de filter. De kans bestaat dat ongewenste filmpjes bekeken kunnen worden. In het onderstaande filmpje wordt het nog eens haarfijn uitgelegd.