2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Bill Gates lijkt niet echt onder de indruk van Apple’s nieuwe iPad. Volgens Gates is er niets aan de iPad wat Microsoft niet kan en vindt het geen wereldschokkend revolutionair apparaat.

Gates, die toch wel de evangelist genoemd wordt van de tablet-pc, was niet onder de indruk van Apple’s nieuwe speeltje. In een interview met BNET zegt Gates dat hij het apparaat noch ‘magisch’ vindt, laat staan revolutionair.


"Jullie weten dat ik een groot fan ben van touch en digitaal lezen maar ik denk dat een combinatie van spraak, schrijven (met een pen) of een toetsenbord het gaat winnen van zoiets" (I still think that some mixture of voice, the pen and a real keyboard–in other words a netbook–will be the mainstream on that), aldus Gates. "Dus, het is niet dat ik bij de conferentie zat net als met de iPhone en dacht ‘Oh god, Microsoft had de lat hoger moeten leggen’. Het is een mooie reader maar er zit niets aan de iPad waarvan ik zeg ‘Ik wou dat Microsoft dat had gedaan’".

Overigens kwam de oud topman van Microsoft met een eenzelfde verklaring na de lancering van de iPod en kwam vervolgens alleen met de Zune. De Zune, die overigens twee jaar later kwam dan de iPod, heeft het succes van de iPod nooit kunnen overtreffen.


"Er is niets aan de iPad waarvan ik zeg ‘Ohjee! Dat is nu iets wat wij niet kunnen’", zegt hij. "Er zijn vaak, met name in opkomende markten, producten die helpen een markt op de kaart te zetten. Uiteindelijk kiezen de meeste mensen voor het product wat hun het meeste prestatie en mogelijkheden biedt voor een lage prijs. Daar komt nog bij, wil iedereen hetzelfde product?! Waarschijnlijk niet".

Het volledige interview kun je vinden op de site van Businessweek.