2min

Gister introduceerde Microsoft op het Mobile World Congress 2010 de Windows Phone 7 Series. Eerder die dag spraken we al over de aankondiging van Xbox Live voor dit mobiele besturingssysteem. Met de presentatie van gister is er meer duidelijk geworden hoe dit in zijn werk zal gaan.

Volgens het persbericht zal dit ‘de eerste en enige officiële Xbox Live-ervaring op een telefoon’ zijn. Het wordt in ieder geval mogelijk achievements te behalen met spellen voor de mobiele telefoons. Zo kan je dus ook je gamerscore mobiel opkrikken. Turn-based-spellen zijn bevestigd, evenals de functie om de Xbox Live-rankings te bekijken. Daarnaast kan je ook je Avatar in de gaten houden en je vriendenlijst bijhouden.

"Windows Phone 7 Series is ontwikkeld vanaf de grond met entertainment in de gedachte. Het unieke ontwerp gaf ons de mogelijkheid om enkele van de beste gaming- en community-features van Xbox Live naar het Windows Mobile-platform te brengen", aldus Rob Pessner, executive van Xbox Live Mobile.

"Het is altijd ons doel geweest om de Xbox Live-service uit te breiden, om het mogelijk te maken in verbinding te zijn met je spellen, entertainment en vrienden, waar je ook bent. De launch van de Windows Phone 7 Series is een belangrijke stap richting dat doel."

Zoals ook uit het bericht van gisteren bleek, zullen we nog even moeten wachten op deze features. De eerste Windows Phone 7 Series-telefoons worden pas in het vierde kwartaal van 2010 verwacht. Hoogstwaarschijnlijk zal Xbox Live Mobile dan ook zijn entree maken.