1 min

Reggie Fils-Aime, president van Nintendo America, heeft een boekje open gedaan over hoe hij denkt over de concurrentie van Apple en Apple’s iPad. Hij liet weten hier niet erg van onder de indruk te zijn en ziet Apple absoluut niet als bedreiging.

In een gesprek met Kotaku zei Fils-Aime het volgende: "Het heeft geen impact op Nintendo als je kijkt naar ons bedrijf, onze grote, onze hardware en software. Ik heb informatie gezien die liet zien dat klanten continue applicaties downloaden, ze een paar keer spelen en dan door gaan naar het volgende."

"Het ziet er niet naar uit dat hun platform een levensvatbaar, winstgevend platform is voor de ontwikkeling van spellen. Aangezien zoveel van de spellen gratis of nagenoeg gratis zijn", voegde Fils-Aime daar nog aan toe.

Uit bericht eerder deze dag bleek in ieder geval dat Apple’s iPad in Amerika al flink wat keren over de toonbank is gegaan. Daarnaast zijn er één miljoen applicaties gedownload, daar zullen ongetwijfeld een hele boel spellen bijzitten.

Nintendo maakte daarentegen recentelijk bekend dat ze een nieuwe handheld gaan aankondigen op de E3. Welke nog in het komende fiscale jaar moet uitkomen en doorgaat onder de naam Nintendo 3DS.