1 min

Tags in dit artikel

Onder het mom van groot, groter, grootst breidt Corsair het assortiment weer uit. Corsair komt namelijk met twee verschillende hoge capaciteit geheugenkits welke bedoelt zijn voor P55 en X58-gebaseerde systemen.

De 16 GB-kit is een dual-channel kit welke bestaat uit vier modules van elk 4 GB, terwijl de 24 GB triple-channel kit zal bestaan uit zes modules van elk 4 GB. Het voltage dat de geheugenkits nodig hebben zal 1,65 V zijn en de timings van het geheugen zullen CL 9-9-9-24 zijn. De snelheid waarop beide geheugenkits draaien is 1600 MHz.

Het nieuwe geheugen zal toegevoegd worden aan de Corsair Dominator reeks en zullen DHX+ heatspreaders gebruiken. De geheugenkits zullen zoals we gewend zijn van Corsair, levenslange garantie met zich meekrijgen.


"We zijn continu in de weer met de groter wordende vraag van hoge capaciteit geheugenkits door programmeurs, wetenschappers, videobewerkers en andere data intensieve gebruikers," aldus John Beekley, de vice president van de technische marketing van Corsair. "Deze nieuwe modules zijn in staat om een nieuw, ongekend niveau van verwerkingssnelheden te bereiken wanneer men werkt met grote datahoeveelheden."

De 16 GB-geheugenkit zal 1000 dollar gaan kosten, wat omgerekend op 750 euro neer zal komen. De 24 GB-geheugenkit gaat 1450 dollar kosten, wat omgerekend ongeveer 1080 euro is.