1 min

Tags in dit artikel

27 jaar lang is het record van het klassieke Asteroids niet verbroken. In 1982 haalde Scott Safran de hoogste high score met 41.336.440 punten en dit bleef ook jaren lang de hoogste score, tot nu.

De score is nu verbroken door John McAllister uit Seattle. Hij heeft de score verbeterd met 2300 punten waarmee hij op een totaal van 41.338.740 punten komt te staan. Het heeft in totaal 58 uur spelen gekost om zover te komen voordat zijn levens op waren. Dat betekent dat John meer dan 2 dagen non-stop heeft gespeeld. Non-stop omdat hij het spel speelde op zijn Atari uit 1979, wat betekent dat hij het spel niet kon pauzeren. Iedere paar uur als McAllister weer een aantal levens had verzameld nam hij een pauze terwijl het spel doorliep. Natuurlijk moest hij wel weer verder spelen om niet al zijn levens kwijt te raken. Waarschijnlijk heeft de pure vermoeidheid hem genekt aangezien zijn score maar net beter is dan het oude record.

Zodra Twin Galaxies, die video game records bijhouden, zijn opgenomen speelsessie gecontroleerd heeft, kan McAllister zijn plek aan de top innemen.