1 min

De minister van Cultuur van Zuid-Korea heeft een nieuw beleid aangekondigd. Het beleid moet gameverslaving aanpakken, hetgeen wat in Zuid-Korea een steeds groter probleem aan het worden is. Meer dan 30 procent van de studenten aan openbare scholen zou verslaafd zijn aan video games.

Het beleid is gericht op studenten van scholen vergelijkbaar met basis- en middelbare scholen in Nederland. Studenten krijgen de keuze tussen bepaalde uren – 12 tot 6, 1 tot 7 of 2 tot 8 – waarop ze automatisch buiten gesloten worden van bepaalde games.

Het gaat hier om online role-playing games. Spellen als Maple Story, Dragon Nest en nog 17 andere spellen zullen deel uitmaken van deze ‘verbanning’.

Zuid-Korea is een van de landen waar gameverslaving steeds vaker uit de hand loopt. Zo waren er de afgelopen tijd berichten in de internationale media waarin gemeld werd dat een drie jaar oud kind met Zuid-Koreaanse ouders overleden was. De ouders van het kind hadden het te druk met gamen en verwaarloosde het kind.

Het beleid zal binnenkort van kracht gaan.