Stay tuned, abonneer!

KLM verwacht dat, wanneer het luchtruim weer wordt vrijgegeven, er tijdelijk een enorme stijging van het aantal bezoekers aan de website zal zijn. Om ervoor te zorgen dat de website van de KLM voor iedereen bereikbaar blijft heeft KLM een flinke hoeveelheid extra systemen ingezet.

Toen eind vorige week het luchtruim werd gesloten hadden de systemen moeite met de enorme toename van het aantal bezoekers, met als gevolg dat de KLM toen meteen gestart is met de uitbreiding van de capaciteit.

Volgens Mike Rodenburg is het ‘gewone’ deel van de website berekend op enorme pieken en zou deze niet versterkt hoeven worden. Voor andere delen van de site, zoals het deel waar de aankomst- en vertrektijden worden getoond, heeft de KLM de capaciteit met 30 procent verhoogd.

Er wordt verwacht dat, zodra het luchtruim vrij wordt gegeven wordt, er een enorme toeloop zal zijn op onder andere het deel van de site waar passagiers hun tickets kunnen omboeken. Ook de Internet-check-in en het deel van de website waar de vertrek- en aankomsttijden te zien zijn zullen naar verwachting het zwaar de verduren krijgen.

Ook op Schiphol zelf zijn er maatregelen genomen om de verwachte drukte aan te kunnen. Onder andere de systemen van de check-in balies zijn voorzien van extra rekenkracht.

(update)