2min

Tags in dit artikel

, ,

Boy Genius Report heeft enkele screenshots gepost van de BlackBerry OS 6.0, de volgende grote release van RIM. De screenshots onthullen geen elk aspect van het OS, maar geven ons wel een mooie blik op de nieuwe WebKit-aangedreven webbrowser.

Torch Mobile is door RIM in augustus verworven en daarmee een gespecialiseerd team om de browser van Blackberry compleet om te gooien. Op het Mobile World Congress in februari, liet RIM de snelheid van de nieuwe browser zien. Zoals je kunt zien op de screenshots is de nieuwe browser sterk verbeterd, niet alleen qua prestaties, maar ook in de algemene look and feel. De nieuwe browser zal ook het schakelen tussen tabbladen en multi-touch ondersteunen.


De nieuwe browser

Boy Genius heeft daadwerkelijk een kans gehad om de BlackBerry OS 6.0 even te gebruiken en hier zijn enkele van hun bevindingen:

  • De nieuwe Media Player ziet er een stuk beter uit en is veel meer touch-centric.
  • Multi-touch ondersteuning is aanwezig, inclusief ondersteuning voor pinch zoom en een sterk verbeterd kinetische scrollen.
  • De nieuwe message box is een stuk minder rommelig en kan beter berichten onderscheiden van e-mail, Facebook, Twitter en RSS-feeds.
  • Het home-scherm heeft aanpasbare pagina’s voor verschillende groepen en applicaties.

De media player

Dus wanneer gaat BlackBerry OS 6.0 komen? De bron Boy Genius Report vertelde dat de apparaten in juni of juli verwacht kunnen worden. Geen woord nog over welke BlackBerry-modellen het nieuwe OS kunnen ondersteunen, maar we verwachten dat er meer details worden onthuld op WES (World Enterprise Symposium) volgende week.