Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem, Windows 7. Dit besturingssysteem heeft in Nederland ondertussen al een marktaandeel van 15%. Dit komt neer op ongeveer 2 miljoen mensen die Windows 7 gebruiken. Dit is razendsnel in vergelijking met de tijd die zowel Vista als XP ervoor nodig hadden om dat zelfde aantal te bereiken. Vista had na een jaar nog maar 1,5 miljoen gebruikers en dat was al twee keer zo snel als dat XP erover deed.

Mensen stappen wereldwijd sneller over naar Windows 7 maar Nederland overtreft dat ruim. Redenen daarvoor zijn het hoge PC-gebruik in Nederland, maar ook dat praktisch iedereen een internetaansluiting heeft en Nederlanders over het algemeen snel overstappen naar nieuwe technologie. Ook in het bedrijfsleven doet Windows 7 het goed. Na een half jaar draait Windows 7 op zo’n 10% van alle PC’s in het bedrijfsleven.

Omdat Nederlanders massaal overstappen naar Windows 7 organiseert Microsoft een viertal gratis workshops van 17 tot 20 mei. Deze workshops gaan bijvoorbeeld over het gebruik van Media Center en TV-tuners zodat mensen kunnen leren hoe ze tv op hun PC of laptop kunnen kijken. De entree is gratis en er is per workshop plek voor 100 mensen. Vanaf volgende week kunnen mensen zich inschrijven op de site van Windows. Dat Microsoft gratis cursussen voor consumenten organiseert is voor het eerst en als ze succesvol zijn kunnen er meer verwacht worden.