1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Mike Beltzner, directeur van Mozilla Firefox, heeft de doelstellingen voor de volgende grote update van de Firefox-browser geopenbaard aan alle geïnteresseerden. Het gaat hier om de 4.0-versie.

Volgens Beltzner en zijn team moet Firefox 4 een stuk sneller worden dan zijn voorganger, Firefox 3. Ook zal het beschikken over een eenvoudiger standaard thema dat snellere navigatie en sneller opstarten zonder onderbrekingen mogelijk maakt. Het zorgt er ook voor dat je met een klik een overzicht van de gebruiker/site-relatie tevoorschijn haalt en het maakt data-backup en bestandsdeling via Firefox Sync mogelijk.

De mogelijkheid om add-ons te installeren zonder opnieuw op te starten, multi-touch-ondersteuning, een nieuwe wijze om profielen te beheren, 64-bit-ondersteuning, hardware-acceleratie met behulp van Direct2D, en nog veel meer staan eveneens op de rol voor Firefox 4.

Hoewel geprobeerd wordt om veel toe te voegen aan Firefox 4, is Mozilla ook bezig met een schema en misschien zullen sommige functies de eerste release nog niet halen. Die is gepland rond eind oktober of november. Een eerste bètaversie van Firefox 4 staat gepland voor eind juni, maar dit is slechts een voorlopige verwachting, vertragingen zijn altijd mogelijk. Verwacht meer informatie over de nieuwe browser als de beta dichterbij komt.