1 min

Tags in dit artikel

,

De NOS heeft in samenwerking met YouTube een YouTube-kanaal gelanceert, via dit kanaal kunnen Nederlanders vragen stellen aan politici door middel van een videoboodschap.

De redactie van de NOS selecteert vragen en probeert vervolgens een passend antwoord te geven. De beste vragen komen aan bod in het NOS lijsttrekkersdebat dat op 8 juni op televisie wordt uitgezonden.

Alistair Verney, hoofd communicatie YouTube Nederland zei het volgende: "Het internet speelt een steeds belangrijkere rol in de politiek, bevordert discussie en maakt het makkelijk om als geïnteresseerde burger deel te nemen aan het politieke debat. Met de samenwerking willen de NOS en YouTube het makkelijk maken voor burgers om de dialoog aan te gaan met politici en hun vragen rechtstreeks te stellen en ook beantwoord te krijgen."

Hans Laroes, hoofdredacteur NOS Nieuws is blij met het nieuwe initiatief: "Het NOS YouTube- kanaal is voor ons een extra middel om inzicht te krijgen in wat er speelt onder het publiek; welke thema’s en vragen leven er in aanloop naar de landelijke verkiezingen? De NOS vindt het zinvol en belangrijk om te experimenteren met sociale media om het publiek bij de nieuwsvoorziening te betrekken. Door een samenwerking aan te gaan met een platform als YouTube hopen we informatie te verzamelen die wellicht anders onopgemerkt was gebleven. We zien het als een waardevolle aanvulling op de traditionele journalistieke kanalen."