2min

Naar verwachting zal Google tijdens het Google I/O Developer Event zijn laatste versie van Android onthullen, Android 2.2. De update is veelbelovend, de nieuwe versie zou een grote performance-boost geven en het mogelijk maken je eigen WiFi hotspot te creëren met je telefoon.

Daarnaast wordt er verwacht dat Google Flash 10.1 zal integreren, de eerste Flash-versie die geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. TechCrunch schrijft dat Google niet alleen Flash 10.1 zal integreren, maar deze ook zal promoten. Nadat het updaten naar Android 2.2 afgerond is zouden gebruikers een link krijgen naar een Adobe Mobile website, waarna je kan kiezen voor ‘View Flash Enabled Websites’ of ‘Get Adobe Products’. Indien er op de eerste link wordt geklikt zal er een lijst getoond worden met websites die gebruik maken van Flash 10.1.

Het ziet er naar uit dat dit het antwoord van Adobe is op Apple die eerder al met een lijst kwam van sites die geoptimaliseerd zijn voor de iPad.

Eerder vandaag stonden er al lijsten online waarin websites waren opgenomen die gebruik maken van Flash 10.1. Momenteel staat er alleen nog maar een lijst online voor de Nexus One. Zo te zien verwijzen de pagina’s voor de Droid en de Palm Pre door naar die voor de Nexus One.

De eerste stap is gezet. Google kiest Flash voor op de Android. Eerder kondigde de twee al aan samen te werken om de Flash integratie in Google’s Chrome browser te verbeteren en te implementeren in Chrome OS.