Abonneer je gratis op Techzine!

Adobe heeft vandaag de publieke bèta van Flash Player 10.1 voor Android vrijgegeven. Flash 10.1 voor Android is vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd voor optimaal gebruik op mobiele telefoons.

De release van Flash 10.1 voor Android Beta valt samen met Google’s release van Android 2.2 (FroYo) op de Google I/O conferentie in San Francisco. De release verschijnt ook terwijl de spanningen tussen Adobe en Apple escaleren.

Flash 10.1 voor Android is vanaf de grond af opnieuw ontworpen zodat het de invoer van ‘mobile devices’ ondersteunt en kan zorgen voor een optimale prestatie en levensduur van de batterij. Volgens Adobe ondersteunt de nieuwe versie multi-touch, gestures, accelerometer input en slim zoomen. Allemaal functie’s die smartphones onderscheiden van desktops.

Adobe Flash 10.1 omvat hardware acceleratie met H.264 video-decoding, geavanceerde memory management (die ervoor zorgt dat het RAM-verbruik met 50% kan afnemen) en een slaapstand die de Flash-player vertraagt als een Android-powered apparaat de screensaver-modus inschakelt. Adobe vertelt dat het met alle grote chip en mobiele platform spelers (waaronder Intel, ARM, NVidia, Qualcomm en AMD) heeft gewerkt om zo de best mogelijke prestatie te krijgen.

Er is echter een nadeel aan al deze hardware en software prestatie-verbeteringen, Flash voor Android is alleen compatibel met Android OS 2.2, wat betekent dat de oudere modellen van Android-telefoons voorlopig niet worden uitgerust met Flash.