1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Asus heeft voor de mensen die van plan zijn om binnenkort een nieuwe, kleine HTPC samen te stellen een nieuw moederbord in petto. Het gaat hier om een mini-ITX moederbord genaamd M4A88T-I Deluxe. Dit moederbord is gebaseerd op AMD’s 880G-northbridge en de SB710-southbridge. Het moederbord biedt derhalve ondersteuning voor AM3-processoren.

Asus heeft gekozen voor twee DDR3 SO-DIMM-sloten aangezien dit ruimte bespaart. Daarnaast komt het kleine moederbord met drie SATA 3 Gb/s poorten, één PCI-e 16x-slot en de ATI Radeon HD4250 IGP. Opmerkelijk is dat dit moederbord ook de ‘Core Unlocker’-functie ondersteunt waardoor het mogelijk is om bij een select aantal processoren de inactieve kernen te activeren.


De M4A88T-I Deluxe biedt ondersteuning voor 5.1 kanaals audio, eSATA en zelfs twee USB 3.0-aansluitingen. Video-aansluitingen zijn er in de vorm van DVI en HDMI en het moederbord biedt ook ondersteuning voor Bluetooth waardoor er makkelijk een connectie kan worden opgezet tussen telefoons en andere mobiele apparaten.

Prijs en verkrijgbaarheid zijn nog onbekend.