2min

Tags in dit artikel

, , ,

MSI toont op hun stand op de Computex beurs een aantal nieuwe excentrieke Lightning videokaarten. Al eerder toonde MSI hun nieuwe ATI HD5870 Lightning kaart, nu is het de beurt aan nVidia.

Op de foto is te zien dat MSI de standaard koeling van nVidia’s GeForce kaart plaats heeft moeten maken voor de "Twin Frozr II" koelconstructie.
De "Twin Frozr II" koeling zien we vaker terug op high-end videokaarten van MSI. nVidia’s "GF100" chip staat bekend als heethoofd maar de Twin Frozr II koeler zou moeten zorgen voor aanzienlijk lagere temperaturen en zo ook dus voor een beter overklok-potentieel.

De N480GTX "Twin Frozr II", zoals de kaart gaat heten, wordt gekoeld door twee grote 100mm PWM ventilatoren, die het grote onderliggende koelblok koelen. De hitte wordt vanaf de GPU getransporteerd door middel van MSI’s "SuperPipe", wat inhoudt dat er vier dikke 8mm koperen-heatpipes gebruikt worden.


Ook toonde MSI hun nieuwe GeForce GTX465 Golden Editon.
Zoals op de foto te zien is, de kaart maakt gebruik van een volledig uit koper bestaande koelconstructie. Voor MSI is dit niet alleen een "eye-catcher", doordat het koelblok bestaat uit volledig koperen lamellen, is er een veel grotere koelproductie.


Daarnaast toonde MSI ook hun nieuwe MSI HD5870 Lightning kaart, ditmaal uitgevoerd met 2 GB GDDR5 geheugen, ten opzicht van de standaard aanwezige geheugencapaciteit van 1 GB GDDR5 op de huidige HD5870 Lightning kaart. Daarmee gaat de R5870 Lightning met 2 GB de GTX480 kaart van nVidia ruim voorbij, die moet het doen met slechts 1,5 GB aan video-geheugen.
Naar alle waarschijnlijkheid zijn de klokfequenties ongemoeid gelaten, wat inhoudt dat de GPU op 900 MHz werkt en het geheugen effectief op 4800 MHz. Prijs en verkrijgbaarheid houdt MSI nog even voor zichzelf, maar MSI kennende kunnen we dit nieuwe model spoedig op de markt verwachten.