1 min

Het is vanaf nu mogelijk om je eigen foto’s toe te voegen aan Google’s Streetview, je kan dat je eigen foto over de Streetview afbeelding heen leggen en zien wat er in al die tijd is verandert.

Google scant met een speciale techniek de afbeelding en gaat dan op zoek naar overeenkomsten. Als het die vindt wordt de foto beschikbaar als een overlay. Het zal vaak niet precies kloppen met de foto van Streetview, dit heeft te maken met het feit dat Google Streetview is gemaakt vanuit een speciale auto en foto’s van bezoekers vaak zijn genomen vanaf een stoep en niet vanaf de autoweg.

Ondanks dat kleine nadeel is het bijzonder leuk om te zien. Als voorbeeld heb ik even het station van ‘s-Hertogenbosch genomen.

De normale streetview van Google

De streetview van Google met een bezoekersfoto eroverheen.

De streetview van Google met een andere bezoekersfoto eroverheen.

Een jaar geleden werd het al mogelijk om foto’s te bekijken die bezoekers hadden gemaakt, maar we zien ze nu voor het eerst in deze overlay vorm. Het is een mooie manier om straks van verschillende momenten en seizoenen foto’s te zien. Je zou bijvoorbeeld kunnen zien hoe het station eruit ziet in de zomer en in de winter maar ook met Carnaval of tijdens een bommelding.