2min

Apple heeft vandaag een nieuwe Mac mini geïntroduceerd. De nieuwe Mac Mini heeft naast verbeterde specificaties ook een compleet nieuwe behuizing gekregen.

De nieuwe Mac Mini heeft een volledig aluminium behuizing gekregen, het formaat van de Mac Mini is grotendeels gelijk gebleven, hij is alleen wat platter geworden en de voeding is geïntegreerd in de behuizing, je hebt dus geen apart adapterblok meer liggen. Verder heeft de nieuwe mini een HDMI-poort en een SD-slot gekregen. Hiermee wordt het ook mogelijk om je Mac Mini op je televisie aan te sluiten. Onderop de Mac Mini is een aparte opening gemaakt waarmee het geheugen kan worden uitgebreid, op deze manier hoeft de mini niet helemaal uit elkaar gehaald te worden.


Dan aan de binnenkant van de Mini is ook het een en ander veranderd, er zit een Nvidia Geforce 320M grafische chip in welke 2x zo snel zou moeten zijn dan zijn voorganger de Geforce 9400M, beschikt hij over Bluetooth 2.1+EDR en is hij geschikt voor WiFi 802.11n.

De standaard Mac Mini configuratie is verder geüpgraded van een Core 2 Duo 2,26 GHz naar een Core 2 Duo 2,4 GHz, de harde schijf is van 160 GB naar 320 GB gegaan en het geheugen is gelijk gebleven op 2 GB.

De snellere Mac Mini configuratie is uiteraard ook geüpdatet, deze is van een Core 2 Duo 2,53 GHz naar een 2,66 GHz, de harde schijf is van 1x 320 GB naar 2x 500 GB gegaan, het geheugen is gelijk gebleven op 4 GB en tot slot de belangrijkste wijziging, deze versie wordt vanaf nu geleverd met Snow Leopard Server in plaats van Snow Leopard.

Apple heeft ook aan het milieu gedacht en heeft ervoor gezorgd dat de Mac Mini 25% zuiniger is dan zijn voorganger en in idle modus minder dan 10 watt aan energie verbruikt. Tot slot dan nog de prijzen voor deze twee nieuwe configuraties, hoewel ze in de Verenigde Staten voor het mooie bedrag van 699 dollar en 999 dollar over de toonbank gaan, mogen wij in Europa er 799 euro en 1149 euro voor betalen.