1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft aangegeven de prijs van Kinect in augustus tijdens GamesCom te onthullen. GamesCom zal, net als vorig jaar, plaatsvinden in Keulen van 18 tot en met 22 augustus, en naast Microsoft zullen er nog tal van andere grote bedrijven uit de game-industrie aanwezig zijn.

Kinect, voorheen Project Natal, is een motion control-systeem in ontwikkeling van Microsoft voor de Xbox 360. Het maakt gebruik van een ingebouwde camera, een microfoon en gezichts- en spraakherkenning, waarmee je de console, en dus ook de games zoals Kinect Sports, kunt besturen zonder ook maar één ding vast te houden.

Tijdens het grote game evenement zal dan uiteindelijk de prijs worden onthuld, dit zegt Oliver Kaltner van Microsoft Duitsland. Hij zegt onder andere dat ze de prijs sowieso niet later gaan onthullen, omdat Microsoft snel wil beginnen met het verkopen van het motion control-systeem. Ook zegt hij dat hij blij is, dat Microsoft begrijpt dat GamesCom een belangrijke beurs is en dat ze dit jaar veel groter en spectaculairder tevoorschijn komen dan vorig jaar.