min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren kondigde Cisco de Cius aan, een op Android-gebaseerde 7-inch tablet waarmee Cisco zich wilt richten op de grootzakelijke markt.

De op Android-gebaseerde tablet zal zowel een camera die naar voren als een camera die naar achteren gericht is bevatten. Verder is de tablet Cisco TelePresence-compatible voor videoconferencing en biedt het toegang tot verschillende applicaties waaronder Cisco Quad, WebEX en AnyConnect Security VPN Client en de Android app store.
De Cius biedt HD video streaming en real-time video, multi-party videoconferencing, toegang tot email, messaging, browsen, en biedt het de mogelijkheid om lokale content of content in de ‘cloud’ te maken, te delen en te bewerken.

De tablet weegt ongeveer 500 gram en komt met Wi-Fi (802.11a/b/g/n), 3G/4G data ondersteuning, Bluetooth 3.0 en HD-video (720p) en HD-audio ondersteuning.
De uitneembare batterij zou bij normaal gebruik zo’n 8 uur mee moeten gaan. De accelerometer aan boord zorgt ervoor dat de applicaties die geschikt zijn voor weergave in portret- en/of landschapsmodus automatisch meedraaien.
De camera aan de voorzijde beschikt over 720p HD met een refreshrate van 30 fps, de 5-megapixel camera aan de achterzijde kan VGA-kwaliteit videostreamen en foto’s maken.

Het aansluiten van een bluetooth toetsenbord of muis is mogelijk. Tevens wordt de tablet met een telefoon-achtige docking-station geleverd.

Cisco geeft aan met de komst van deze tablet nieuwe mogelijkheden aan IT-professionals te bieden wanneer het aankomt op het uitrusten van mobiele werknemers met computerapparatuur. De integratie van de virtuele desktop en de op cloud-gebaseerde diensten dragen bij aan het verlagen van de kapitaalkosten en zouden de onderhoudskosten per gebruiker omlaag moeten brengen.

Volgens Cisco zal de tablet begin 2011 op de markt verschijnen, het prijskaartje is nog onbekend.