1 min

Microsoft heeft laten weten dat alle medewerkers van de Kin-telefoons onderdeel zijn geworden van het Windows Phone 7-team. Ook is de productlancering van Kin in Europa geannuleerd.

Deze beslissing is mogelijk genomen vanwege tegenvallende productverkopen. Hoewel het product slechts enkele maanden geleden uit is gebracht en nog steeds geüpdatet wordt, heeft Andy Lees, senior vice president van Microsofts Mobile Communications Business, Kin in zijn geheel stopgezet.

"We hebben ervoor gekozen ons alleen op Windows Phone 7 te richten en Kin deze herfst niet naar Europa te brengen. Ook integreren we het Kin-team met het Windows Phone 7-team, zodat waardevolle ideeën en technologieën van Kin in de toekomst in Windows Phone-uitgaves verschijnen. We zullen doorgaan met Verizon in de Verenigde Staten om daar nog Kin-telefoons te verkopen", aldus het persbericht van Microsoft.

De Kin-telefoons, die de codenaam Project Pink droegen, zijn in april dit jaar onthuld en waren het resultaat van jaren werk en van de overname in 2008 van de Sidekick-fabrikant Danger. De software was gebaseerd op Windows Phone 7 en gericht op tieners en jong volwassenen. Echter, omdat de abonnementen veel te duur waren en de software te beperkt, is het Microsoft-project nooit een succes geworden.

Hoeveel telefoons er precies verkocht zijn, willen Microsoft en Verizon niet zeggen. Het aantal wordt geschat tussen de duizend en tienduizend, wat ver onder de verwachtingen ligt. Verizon heeft overigens al de prijzen van de telefoons gehalveerd.