1 min

In een inmiddels weer verwijderde tweet is een foto opgedoken van een op Windows Phone 7 gebaseerde smartphone van Asus. De fabrikant heeft nog nooit gesproken over dit toestel waardoor specificaties en prijs nog onbekend zijn.

De afbeelding werd door een Pakistaanse Twitter-gebruiker gepost. Enkele uren later zijn tweet en afbeelding weer verwijderd. Mogelijk op last van Asus, aangezien het hier gaat om een prototype met zichtbaar serienummer, waardoor degene die gelekt heeft wellicht getraceerd kon worden.

De eerste Windows Phone 7-toestellen worden in oktober verwacht op de Europese markt. Eerder was al bekend dat LG, Samsung, HTC en Dell telefoons zouden uitbrengen met het nieuwe mobiele besturingssysteem, nu kan Asus ook aan dit lijstje worden toegevoegd.

De telefoon heeft een metalen, gepoetste body met zoals we bij alle Windows Phone 7-toestellen zien drie knoppen. Terug, Zoeken en de Windows-knop. Rechtsboven op de telefoon zou een front-facing camera zichtbaar kunnen zijn, maar de foto is te onscherp om dit met zekerheid te kunnen zeggen.