Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een site geopend waarmee het de aanval opent op Mac OS X.

Lange tijd zond Apple spotjes uit waarin het Microsoft en voornamelijk het Windows-besturingssysteem belachelijk maakte. De softwaregigant heeft daar echter nooit direct op gereageerd, anders dan de I’m a PC-campagne waarmee Microsoft het image van Windows-computers positiever wilde maken.

Nu de Apple-spotjes uit de lucht zijn, slaat Microsoft terug met een website PC vs Mac. "Macs kunnen je lol bederven", zo staat er op de website. Volgens Microsoft is het lastiger om met Macs bestanden te delen, hebben de computers een leercurve en is er maar weinig keuze uit hardware. "Je kunt geen Mac krijgen met een Blu-ray-speler, tv-tuner, geheugenkaartlezer of ingebouwde 3G-chip. Dat kan wel met pc’s die draaien op Windows 7."

Daaarnaast claimt de softwaregigant dat Macs helemaal niet eenvoudig zijn. "Veel dingen werken niet hetzelfde op de Mac als je gewend bent aan een pc. Bijvoorbeeld: de muis werkt anders. En veel snelkoppelingen waar je aan gewend bent, werken niet hetzelfde op een Mac."

Ook zegt de softwaregigant dat de compatibiliteit van Mac OS X niet goed is en dat, als er al een Mac-versie van een applicatie is, de gebruiker deze opnieuw moet kopen en opnieuw moet leren hoe deze applicatie in elkaar zit.

Overigens is het opvallend dat Microsoft niets zegt over de mogelijkheid om Windows op een Mac te draaien.

Apple heeft, hoewel de Get a Mac-spotjes niet meer uitgezonden worden, nog wel de Why you’ll love a Mac-website online. Deze website is vergelijkbaar met die van Microsoft.