1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na de vernieuwing van Microsofts Windows Live Hotmail die nu helemaal is uitgerold, heeft ook Google zijn Gmail-applicatie bijgewerkt met een nieuwe look en enkele andere verbeteringen.

Google maakte op dinsdag bekend dat het een aantal dingen in zijn Gmail-applicatie heeft gewijzigd. "We zijn continu bezig met het verwerken van gebruikersfeedback van Gmail en al een tijdje is de meest aangevraagde verandering om de contacten te verbeteren. Daarnaast zouden ook het sorteren op achternaam, sneltoetsen en aangepaste labels voor telefoonnummers verbeterd moeten worden", zo vertelt Benjamin Grol, productbeheerder bij Google.

Voornamelijk het contactenbeheer in Gmail is dus verbeterd. Gegevens worden nu automatisch opgeslagen en er kunnen extra velden worden toegevoegd, zodat meer informatie beschikbaar komt. Ook is de achternaam-sorteerfunctie beschikbaar, zijn er betere sneltoetsen en is het eenvoudiger om contactpersonen te groeperen.

Naast de contacten is ook het uiterlijk van Google mail onder handen genomen. Nu staat bijvoorbeeld links in het navigatievenster de link naar de contacten evenals naar taken. Door bovendien efficiënter om te gaan met de opmaak, zijn 16 pixels aan de bovenkant gewonnen en kan meer informatie getoond worden in het browservenster.

Op dit moment hebben alleen nog maar de Gmail-gebruikers de update gekregen. Gebruikers van Google Apps moeten nog even wachten, omdat het een ander nog veranderd moet worden voor deze klanten zodat de update goed werkt in combinatie met de domeinnamen.