1 min

Tags in dit artikel

,

Google heeft de spraakondersteuning in Android 2.2 (Froyo) verder uitgebreid. De applicatie Voice Actions biedt nu de mogelijkheid om een websites te openen, e-mails en sms berichten te dicteren en het navigatiesysteem te bedienen.

Tegelijk met de lancering van deze applicatie kondigde Google ook aan dat ze komen met een Chrome to Phone applicatie waarmee het mogelijk is gegevens naar je telefoon te sturen. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om Youtube video’s websites of navigatiegegevens naar je telefoon te sturen. Je kan dan bijvoorbeeld een link van een artikel naar je telefoon sturen zodat je die daarop verder kan lezen als je weg moet. Behalve voor Chrome is er ook een Firefox plugin gemaakt die dit ondersteund.

Bij de lancering van de Nexus One telefoon was al een eerste versie van Voice Actions beschikbaar, Deze was echter een stuk beperkter. De nieuwe versie werkt voorlopig alleen in het Engels. De eerste versie werkte al wel in meerdere talen maar nog niet in het Nederlands. Of er een Nederlandse versie van komt is niet bekend gemaakt.