Apple lijkt bezig te zijn met een nieuwe iMac, die door veel media nu al de iMac touch genoemd wordt. Of dat ook de daadwerkelijk naam gaat worden is nog maar de vraag, de iMac beschikt in elk geval over een touchscreen en zal naar verluidt twee besturingssystemen gaan krijgen.

Verschillende bronnen melden dat op basis van patentaanvragen van Apple geconcludeerd kan worden dat er gewerkt wordt aan een iMac touch. Er zijn tekeningen gepubliceerd door het Amerikaanse patentbureau waaruit dit allemaal zou blijken.

De iMac touch zal dus een touchscreen krijgen dat tevens kantelbaar is waardoor het zowel horizontaal als verticaal gebruikt kan gaan worden. Gebruikers zulleen de mogelijkheid krijgen de iMac op te starten in Mac OS X en in een mobiel besturingssysteem, hier ligt iOS voor de hand maar dat is niet zeker.

Uiteraard zal de iMac ook gewoon te besturen zijn met een toetsenbord en muis zoals men nu gewend is. Het touchscreen zal meer aan aanvulling hierop worden. De kans dat dit apparaat behalve op papier en in patenten ook daadwerkelijk op de markt komt lijkt vrij groot, diverse concurrenten lieten op eerdere beurzen als computers met touchscreens zien, waaronder ook diverse all in one computers.

Onlangs lanceerde Apple de Magic Trackpad waarmee de Apple gebruiker zijn iMac kan besturen via de multitouch trackpad.

Hoe het er straks in de praktijk uit gaat zien en hoeveel inch het scherm bijvoorbeeld wordt is nog onduidelijk.