Abonneer je gratis op Techzine!

Dell heeft haar allereerste smartphone met het Android besturingssysteem op de markt gebracht. Het is de Dell Aero, voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De telefoon gaat 99 dollar kosten met een 2 jarig AT&T contract of 299 dollar zonder contract.

Welke kant Dell precies op wilt met zijn smartphone en eventueel toekomstige smartphones is niet bekend gemaakt. In elk geval is Dell weer een nieuwe speler die telefoons met Android gaat verkopen.

Als we kijken naar de specificaties van de telefoon. Dan zien we dat er een 3,5 inch scherm op zit met een resolutie van 640×360 pixels, 5 Megapixel camera met tot 8x digitaal inzoomen en een flitser, zowel Quad-Band als Tri-band ondersteuning, GPS, Wifi, Bluetooth, mini-USB poort en een microSD slot. De telefoon heeft 256 MB geheugen en een Marvell PXA935 processor die draait op 624 MHz.

De specificaties zijn niet echt een bedreiging voor de smartphones die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn maar ook het feit dat Dell gekozen heeft om de telefoon uit te leveren met Android 1.5, z’n beetje de oudste Android versie die er is heeft nogal wat wenkbrauw fronzen gekost. Het is te hopen voor Dell dat ze op zéér korte termijn deze versie gaan updaten naar Android 2.2 want anders is deze telefoon bij voorbaat een flop.

Of Dell binnenkort haar assortiment aan smartphones of tablets gaat uitbreiden is niet bekend gemaakt, ook of de smartphone wereldwijd verkrijgbaar wordt is op dit moment niet bekend.