2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Tijdens de IDF conferentie in San Francisco is er een demonstratie gegeven van de nieuwe Light Peak-technologie van Intel. Er zijn momenteel op zijn minst vier bedrijven bezig met het ontwikkelen van producten met deze nieuwe Light Peak technologie. Zo toonde LaCie een 4big Quadra Raid-systeem met twee Light Peak-poorten. Volgens Intel zal Light Peak de grote concurrent worden van USB 3.0, of USB gewoon gaan vervangen.

Eerder werd er in Las Vegas een prototype van een Light Peak-zender annex ontvanger getoond, in de tussentijd zijn er ook optische modules in laptops verwerkt. Tijdens de Intel Research in Europa demonstreerde het Phonotics Technology Lab een Light Peak-laptop.

Bij de IDF in San Francisco werd er een laptop van de Taiwanese fabrikant Compal gedemonstreerd waarbij de bestanden van een Western Digital-schijf haalde via de Light Peak-kabels. Ook werd er een Samsung-TV getoond die HD content van een LaCie-schijf kon streamen met een snelheid van 770 MB/s.

Intel wilde niet zeggen of USB 3.0 of de Light Peak-technologie wordt ingebouwd in toekomstige chipsets of misschien wel beide. Wat Intel wel kwijt wilden is dat Light Peak-ondersteuning snel in de chipsets kan worden gerealiseerd wanneer de techniek snel wordt opgepakt door andere bedrijven.

Tijdens de IDF in Beijing in april 2010 werd er ook al een demonstratie gehouden waarbij een gemodificeerde USB 3.0-poort als startpunt gebruikt werd voor de Light Peak-kabel, de aansluiting was aangepast om met lichtsignalen overweg te kunnen. De poort kan ook gewoon met USB-verbindingen overweg, maar de afmetingen van de Light Peak-connector zijn veel kleiner.