2min

Toshiba heeft de Qosmio X500 een update gegeven, deze 18.4-inch laptop is nu gereed voor de nieuwste games, media en HD-entertainment. Ze hebben de laptop namelijk uitgerust met de GeForce GTX 460

Deze GeForce GTX 460 heeft DirectX 11 ondersteuning en 192 CUDA-cores. Verder heeft de kaart een 192-bit geheugen-interface en 1.5 GB GDDR5-geheugen.


Verder heeft de Toshiba laptop een LED-backlit toetsenbord, een Core i5 of i7 processor van Intel en maximaal 8 GB aan werkgeheugen. Het systeem kan worden uitgerust met een DVD- of Blu-Ray speler en heeft maximaal twee harde schijven of SSD’s. Het geluid wordt geregeld door Harman/Kardon speakers, er is een 5-in-1 kaartlezer aanwezig en een ExpressCard slot. Het besturingssysteem dat wordt gebruikt is Windows 7 Home Premium of Professional 64-bit.

"The Qosmio brengt extreme prestaties naar de gamers en HD content fanatici kunnen hun gang gaan zonder een hoge prijs", aldus Carl Pinto (vice president van productontwikkeling). De Digitale producten divisie zegt het volgende over de nieuwe videokaart in de laptops: "Met de nieuwe NVIDIA GeForce GTX 460 GPU kunnen consumenten voordeel nemen van de top prestaties die geoptimaliseerd zijn voor de veeleisende DirectX 11 games". De Qosmio X500 wordt geleverd in een volledig pakket voor iedereen die volledig wil opgaan in High-definition content.


De goedkoopste variant van de Toshiba Qosmio X500 laptop met de GTX 460 aan boord gaat over de toonbank in de Verenigde Staten voor 1300 dollar. In de Verenigde staten gaat de laptop vanaf 26 september in de verkoop. Wanneer Nederland volgt is nog niet bekend.