1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google-ceo Eric Schmidt heeft laten weten dat de aanpak van het bedrijf recht tegenover die van Apple staat. Volgens Schmidt heeft Google, in tegenstelling tot Apple, een strategie waarbij openheid centraal staat.

Schmidt vertelde dit tijdens de TechCrunch Disrupt conferentie. Volgens Schmidt heeft Google geen probleem met het gebruiken van Flash. "Flash was blijkbaar een groot probleem voor Apple. Daar tegenover staat dat wij juist van Flash houden, en dit doet het dan ook erg goed op Android. Dat is volgens mij een mooi voorbeeld van openheid, laat de consument het maar bepalen."

Tevens sprak de Google-topman over het verschil tussen het ‘Apple-model’ en het ‘web-model’. "Bij het Apple-model moet je hun ontwikkelingssoftware gebruiken, hun platform en hun hardware.", aldus Schmidt. "Je moet daarnaast ook gebruik maken van hun prijsstrategie en hun distributiekanaal. Dat is niet open", vertelt Eric Schmidt.

Terwijl de Google–topman harde uitspraken doet over de aanpak van Apple, krijgt ook Google vaak kritiek op hun ‘geslotenheid’. Het bedrijf wil bijvoorbeeld geen informatie geven over de precieze werking van hun zoekmachine en over zijn datacenters.