1 min

Tags in dit artikel

,

Hackers uit Italië hebben het voor elkaar gekregen om de Digital Content Viewer applicatie te kraken, daardoor hebben gebruikers van deze hack de mogelijkheid om kranten en andere tijdschriften gratis op te halen. Normaal moet je voor deze kranten en tijdschriften betalen. Het bedrijf Adobe, de maker van de applicatie, zou een patch uitgebracht hebben.

Een aantal hackers uit Italië hebben een methode gevonden om via de iPad kosteloos digitale kranten en andere tijdschriften te lezen. Door simpelweg een aanpassing te maken in een configuratiebestand kan je de titels gewoon binnenhalen in plaats van ervoor te hoeven betalen.

Volgens de hackers is het gemakkelijk om deze hack uit te voeren, je sluit simpelweg je iPad op een laptop aan, je zoekt met een standaard file browser het configuratiebestand op en kopieert het bestand naar je laptop. Nadat je het bestand hebt gekopieerd open je de kopie met een text editor, als je dat gedaan hebt vervang je simpelweg de tekst ‘purchasable’ in het woordje ‘viewable’. Hierna sla je het bestand weer op en vervang je het originele configuratie bestand op je iPad door het bestand dat je net aangepast hebt. Als je nu op een magazine klikt zal er in plaats van een koop-knop een download-knop komen te staan. Hierdoor kan je de kranten en tijdschriften gratis downloaden.

Adobe heeft op 8 oktober een patch uitgebracht, echter zou deze hack nog steeds werken, ook nadat de fix uitgebracht werd.