1 min

Microsoft heeft vandaag Office 365 aangekondigd. In Office 365 staat een clouddienst die altijd volledig up-to-date is centraal. De clouddienst voegt Office, sharepoint, Exchange en Lync samen tegen een maandelijkse bijdrage.

De president van de Office-afdeling vertelt dat Microsoft tracht om alle opgedane kennis van productiviteit samen te brengen in één dienst. Office 365 zou de cloud-tegenhanger van Office voor desktop-systemen moeten worden.

De kosten voor Office 365 zijn naar beneden gedraaid omdat de software geen installatie nodig heeft. Om deze reden moet het pakket ook beschikbaar worden voor kleinere bedrijven, naast dat grote bedrijven de kosten voor Office-pakketten kunnen verlagen.

Het is de bedoeling dat Office 365 beschikbaar wordt gesteld voor alle populaire browsers, smartphones en desktopapplicaties. Tests met Office 365 zouden inmiddels al van start zijn gegaan en al in 2011 moet het pakket beschikbaar worden gesteld.

De kosten voor het pakket zijn voor grote bedrijven 24 dollar, voor kleine bedrijven zijn de kosten 6 dollar. Er komt ook een versie voor studenten, maar de maandelijkse prijs hiervan is nog niet bekend.