1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het bestaan van een opvolger van Sony’s PSP lijkt inmiddels niet meer te ontkennen. Sony zou de PSP2 in de herfst van 2011 op de markt willen brengen. Het apparaat zou een groter scherm krijgen en op een unieke manier bestuurd worden.

De schermdiagonaal zou 2,5 centimeter meer zijn, wat neerkomt op ongeveer een inch. Het scherm zou niet alleen groter zijn, maar ook over een aanzienlijk hogere resolutie beschikken, Sony zou deze resolutie aanduiden als ‘HD’. Door het grotere scherm wordt de handheld waarschijnlijk groter dan de originele PSP.

Sony is op het moment nog aan het zoeken naar de juiste hardware voor de PSP2, deze zou op het moment nog aan oververhittingsproblemen onderhevig zijn. De PSP2 zou gebruik maken van de Tegra 2 van Nvidia, maar deze gebruikt te veel energie waardoor oververhitting het gevolg is. Nvidia werkt echter aan een 28 nm.-versie van de Tegra 2, welke ongetwijfeld zuiniger zal zijn. Deze chip wordt in de herfst van 2011 verwacht, waardoor een release rond deze tijd logisch lijkt.

De PSP2 zou op een unieke manier bestuurd worden door middel van een touch-panel op de achterkant van het systeem. Hoe de besturing werkt is nog onduidelijk.