2min

Tags in dit artikel

,

Een aantal fabrieksarbeiders van de Chinese fabriek Wintek zijn zwaar vergiftigd, deze arbeiders houden zich vooral bezig met het maken van schermen voor Apple-producten zoals de iPhone. Doordat er dampen vrij waren gekomen van een zwaar giftige lijm, zijn er zo’n 60 arbeiders ernstig ziek geworden.

Een Chinese journalist van ABC News is bij sommige arbeiders langs geweest in het ziekenhuis, daar werd gezegd dat ze door het in ademen van de stoffen duizelig werden en in sommige gevallen niet meer konden lopen, ook hadden sommige geen gevoel meer in de handen. Een aantal arbeiders hebben laten weten dat ze nu al een half jaar in het ziekenhuis liggen. De giftige stof die ze ingeademd hebben wordt ook wel n-hexaan genoemd, Apple gebruikt deze lijm om zijn logo’s achter op de toestellen te lijmen.

Wintek heeft in een reactie laten weten dat de rekeningen van het ziekenhuis door het bedrijf vergoed worden en dat er nu een andere soort lijm zou worden gebruikt, in deze andere lijm zou geen n-hexaan meer gebruikt worden.

De fabriek telt z’n 20.000 werknemers en is een van de belangrijkste leveranciers van Apple, sommige arbeiders zouden zich inmiddels weer wat beter voelen maar veel van hen hebben nog steeds klachten door het inademen van de zeer giftige stof. Ook hebben een aantal arbeiders laten weten aan de journalist dat ze toch nog steeds bang zijn dat ze de rest van hun leven nog pijn zullen lijden.