1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikers van iTunes kunnen binnenkort 90 seconden naar een liedje luisteren voordat ze besluiten of ze het nummer kopen. Voorheen was dit slechts 30 seconden. Er zit echter één voorwaarden aan, het nummer moet wel minimaal tweeënhalve minuut duren, anders blijft de oude 30 seconden sample van toepassing.

Het nieuws werd bevestigd door een woordvoerder van Apple tegenover de website CNet. Volgens de woordvoerder kunnen de gebruikers door langere samples beter bepalen of ze het nummer willen kopen of niet. De iTunes-samples die korter duren dan tweeënhalve minuut blijven gewoon 30 seconden duren maar dat zou voor nummers korter dan tweeënhalve minuut voldoende moeten zijn.

Apple wilde al eerder deze mogelijkheid bieden aan de gebruikers, maar dit was niet mogelijke wegens gebrek aan de juiste licenties. Vervolgens is het bedrijf in overleg gegaan met alle verschillende partijen, waaronder Broadcast Music Inc, de Buma Stemra van de Verenigde Staten, om dit mogelijk te maken. Volgens diverse bronnen zijn de onderhandelingen met deze organisatie nog steeds gaande. Maar Apple is er zeker van dat de deal bijna rond is en informeert daarom ondertussen de partners en platenmaatschappijen.

Volgens onderzoekers op de Robert Morris University spelen samples een belangrijke rol bij het kopen van muziek. Ze kwamen er onlangs achter dat consumenten eerder een nummer kopen als het van hoge kwaliteit is en als het nummer minstens 60 seconden duurt.