Met Google Instant is zoeken via Google nog makkelijker, het toont direct de zoekresultaten tijdens het typen van je zoekopdracht. Google heeft de Instant dienst nu ook uitgerold voor iOS- en Android apparaten.

Om de zoekresultaten op de iOs- en Android apparaten goed en snel weer te geven heeft Google gebruik gemaakt van Ajax en HTML5 code. Daarnaast vermeldt Google dat de dienst het beste werkt op een 3G- of WiFi-netwerk. Om de functie op je mobiele telefoon uit te proberen moet je op Google.com de knop "Turn on" aanklikken.

Voor een kleine demonstratie verwijzen we je door naar de onderstaande video.

Google Instant voor iOS- en Android apparaten is nu alleen nog verkrijgbaar in het Engels, maar Google is van plan om de dienst in meerdere landen en talen aan te bieden. Tijdens de lancering van de dienst op desktop-pc’s werd al bekend gemaakt dat Google werkt aan een mobiele versie. Op de blog van 9to5mac komen er meldingen binnen van mensen over de hele wereld bij wie het wel en niet werkt. Het is dus duidelijk dat de dienst nog in een ontwikkelingsfase zit en momenteel per land wordt uitgerold.